No categories

No categories

Innostavaa maailmanparannusta avoimuusfestivaaleilla

Tuija

21.09.2012

OKFest päättyy viikonvaihteessa. Tällaista maailmanparannuksen paloa ei olla näillä kulmilla ennen nähty, intoili moni. Yksi innostuksesta nauttineita oli Jessica Parland von Essen. Hän kannustaa katsomaan Smithsonian -museon web-strategi Michael Edsonin esityksen (videotallenne) Open Cultural Heritage.

Linkitin työblogissa OKFestin kahteen katsotuimpaan verkkotallenteeseen. Guardianin Simon Rogers ja tilastoprofessori Hans Rosling vetivät salit täyteen Aalto-yliopistolla ja saavat laskurit laulamaan verkossa.

OKFest toi yhteen monelta eri kannalta avoimesta datasta innostuneita ihmisiä. Parhaita käytäntöjä vertailtiin. Esimerkiksi itse osallistuin tänään eri maiden Apps-kilpailuja järjestävien tahojen tiedonvaihtopalaveriin, jossa mm. luonnosteltiin vertailua australialaisen Government Hacks -toiminnan ja USA-vetoisen Apps4Democracy – kilpailukonseptin välillä (kuva).

Apps4Democracy vs GovHacks - Two approaches to utilizing open data

Suomessa nyt neljännen kerran järjestettävään Apps4Finland -kilpailuun voi osallistua jättämällä työnsä 28.10. mennessä.

Ohjelmoimisesta tulee kymmenessä vuodessa yhtä yleistä kuin blogin pitämisestä nyt. Osallistu siis nyt kun avoimen datan hyödyntämisessä on vielä “vanhat hyvät ajat”.

Tuija Aalto – Apps4Finland 2012 -kilpailun tuomariston puheenjohtaja from Apps4Finland on Vimeo.

Comments are closed.