No categories

No categories

Seminaari arktisen tutkimuksen hyödyntämismahdollisuuksista poliittisessa päätöksenteossa

2030.fi

15.05.2013

Valtioneuvoston kanslia, Suomen Akatemia ja soveltavan systeemianalyysin kansainvälinen instituutti the International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA) järjestävät yhteistyössä Säätytalossa torstaina 16. toukokuuta klo 12–16.15 arktisen kutsuvierasseminaarin “Policy Support from Arctic Research”.

Seminaarin tavoitteena on muun muassa jakaa eri toimijoiden kesken näkemyksiä ja selventää tavoitteita siitä, millaista arktista tutkimusta tarvitaan poliittisen, yhteiskunnallisen ja teollisen päätöksenteon viitoittajaksi ja tueksi. Tilaisuudessa kuullaan myös parhaillaan valmisteilla olevan hallituksen uuden arktisen strategian linjauksista sekä sen samankaltaisuuksista ja eroavaisuuksista suhteessa muihin arktisen alueen toimijoihin.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen valtioneuvoston kansliasta ja puhujina ovat muun muassa IIASA:n johtaja, professori Pavel Kabat sekä Suomen Akatemian pääjohtaja, professori Heikki Mannila.

Seminaaria voi seurata myös verkossa osoitteessa www.aka.fi/arctic2013. Kysymyksiä ja kommentteja seminaariväelle voi lähettää Twitterin välityksellä #arcticpolicies. Seminaari on englanninkielinen.

One thought on “Seminaari arktisen tutkimuksen hyödyntämismahdollisuuksista poliittisessa päätöksenteossa

  1. timo kiviaho says:

    Kysymys Seminaariin: Voisiko Suomessa olla tulevaisuudessa ad hoc Arktinen Ministeri, jonka vastuulla olisivat esim. arktiset asiat &tutkimus & arktinen öljyntorjunta yms., eli Suomi voisi todella olla suunnannäyttäjä arktisissa asioissa kv. areenalla ?

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *