No categories

No categories

Tulevaisuuden tärkeät asiat ja niiden arvostaminen

jarikaivooja

16.09.2012

Suomella on Nobel-tason perinne vaalittavanaan rauhanvälityksen ja konfliktien ratkaisun alueella. Maailman rauhanomaista kehitystä uhkaavat monet konfliktit ja uhat. Siksi olisi hyvä muistaa rauhanrakentamisen ja konfliktien ratkaisemisen teemat myös Tulevaisuusselonteko 2030-prosesessissa. Uusi öljykriisi ei ole mahdottomuus. Euroopan unionin romahdus ei ole mahdottomuus. Kolmas maailmansota ei ole myöskään mahdottomuus. Villejä kortteja on päätöksentekijöiden pöydillä tarpeeksi.

Martti Ahtisaaripäivä on myös päivä rauhallisen yhteisen tulevaisuutemme hyväksi. Ks. http://www.ahtisaaripaiva.fi/ahtisaari-paiva/. Ahtisaari-päivää vietetään vuosittain marraskuussa aina Martin päivän (10.11.) tienoilla. Valmistautukaamme viettämään tätä tärkeää päivää yhdessä ja hyvässä hengessä!

Parempaa tulevaisuutta voidaan siis rakentaa kiinnittämällä tietoisesti huomio tulevaisuuden kannalta tärkeisiin teemoihin ja haasteisiin.

Voisiko hallitus rakentaa tietoisemmin osallistuttavaa tulevaisuuskeskustelua ja suoraa demokratiaa Suomessa?

Pitäisikö Suomella olla Itsenäisyyspäivän yhteydessä Suomen historian merkittävien tapahtumien muistelun rinnalla kansalaisten oma Suomen tulevaisuuskonferenssi, joka toimisi suoran demokratian toimintamallina muulle maailmalle?

Comments are closed.